EVENEMENT

Kennissessie Serious Gaming - Hoe verleid je ouderen tot meer bewegen?

Meer beweging leidt tot mentale en fysieke gezondheid bij ouderen, omdat zowel de hersenen als de spieren betrokken zijn. 'Bewegen is niet alleen van belang voor uw slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van uw brein', aldus Professor Erik Scherder. Dat effect wil Amaris bereiken bij haar cliënten. Maar hoe verleid je ouderen tot meer bewegen? En hoe kan Serious Gaming hieraan bijdragen?

In samenwerking met de bewegingsagogen van Amaris is het Zorg Innovatie Huis een nieuw project gestart: de Fitlight Trainer. De Fitlight Trainer bestaat uit een aantal ledlampen met bewegingssensoren die draadloos worden aangestuurd. De Trainer werkt uitstekend voor het trainen van het reactievermogen, de oog-handcoördinatie en de concentratie.  

Bewegingsagogen Brian van Olphen en Merel Elzinga nemen u in de eerste kennissessie van het Zorg Innovatie Huis graag mee in de wereld van de Fitlight Trainer. Zij zullen in gaan op onder andere de werking van de Fitlight Trainer, welke behoefte zij zien vanuit de cliënt en de eerste resultaten en ervaringen met de Fitlight Trainer. 

Wij nodigen jullie van harte uit om de eerste kennissessie bij te wonen op dinsdag 8 december om 10:00 uur. Aanmelden kan door te mailen naar zorginnovatiehuis@amaris.nl. Na aanmelding ontvang je een link om de kennissessie online te kunnen volgen.

terug naar evenementen
Datum
di. 8 dec. 2020
Tijd
van 
10:00
 tot 
10:45
Locatie
Online Live Event
Adres
searchcloseclock-omap-markercalendarbarslocation-arrowarrow-left