Innovaties

Beweging, interactie en activering

Qwiek.up – Op avontuur vanuit je stoel

De Qwiek.up creëert een audiovisuele beleving waarin je wordt meegenomen in je persoonlijke belevingswereld. Door middel van projecties van beelden op de muur en het plafond, ondersteund met rustgevende muziek, kunnen diverse prikkels worden afgestemd op persoonlijke behoeften. Dit kunnen prikkels zijn die mentaal activeren, door bijvoorbeeld het toepassen van reminiscentie, zoals het bekijken van oude foto’s en herkenbare muziek.

Beleveniskoffer – Samen actief, samen beleven

De beleveniskoffer is een grote, eenvoudig te bedienen tablet. Mensen kunnen rondom het scherm zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren. Denk hierbij aan filmpjes bekijken, puzzels leggen en brain training. De koffer biedt ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen.

Wonderfoon – Terug in de tijd

De Wonderfoon is een oude PTT telefoon die is omgebouwd tot muziekspeler. Wanneer de hoorn van de haak wordt genomen klinkt de kiestoon. Na het draaien van een nummer tussen de 0 en de 9 wordt een liedje uit de oude doos afgespeeld. De herkenning is vaak groot, met een fijn geluksmomentje tot gevolg.

Dino's Dirkje en Doortje – Spontane gezelligheid

In het Zorg Innovatie Huis wonen twee robotdino 's. Deze reageren op gedrag, maar functioneren ook zelfstandig. Soms verliezen ze hun aandacht en gaan ze op eigen houtje de ruimte te verkennen. Net als een echt huisdier moeten deze dino's opgevoed worden. Ze houden van knuffelen en gezelschap.

Google nest hub - Hé Google!

De Google nest hub is een slim schermpje met een ingebouwde Google Assistent. Met de hub kan er door middel van een spraakopdracht een hoop handige applicaties bediend worden, zoals de lichten, de deurbel, het deurslot of de gordijnen. Ook geeft de Hub een hoop informatie zoals de tijd, het weer en het laatste nieuws. Even de ‘hub’ niet nodig? Dan kan ‘ie ook gebruikt worden als digitaal fotolijstje.

Maatje – Een slim vriendje

Deze kleine robot ondersteunt mensen met dementie en vergeetachtigheid, maar kan ook ingezet worden als therapeutisch hulpmiddel bij fysiotherapie. Robot Maatje helpt mensen een handje met de dagelijkse bezigheden. Maatje geeft bijvoorbeeld een seintje wanneer het tijd is om medicijnen in te nemen, te eten of om wat bewegingsoefeningen te doen. Verder biedt robot Maatje structuur en gezelligheid.

VR-Bril - Virtual Reality in de woonkamer

Met de VR-Bril worden cliënten in een virtuele wereld uitgedaagd oefeningen te doen. Doordat ze werkelijk ervaren om in een andere omgeving te zijn, worden ze uitgedaagd om net even verder te strekken en rekken dan dat ze normaal voor mogelijk houden. Vaak worden door de therapeutische inzet van de VR-bril minder pijn beleeft dan zonder de bril. Ook wordt er minder angst om te vallen ervaren en gaan de bewegingen als vanzelf. Therapeuten kunnen meekijken met wat de patiënt ziet en eventueel van buitenaf aanpassingen doorvoeren. Dit kunnen bijvoorbeeld aanpassingen zijn die beweging nog meer uitlokken.

Hond en kat – Even lekker knuffelen

Deze interactieve kat en hond zien er niet alleen levensecht uit, maar hebben ook authentieke geluiden, een rustgevend gespin of een vrolijke blaf en voelen als echt aan. Door de ingebouwde sensoren reageren ze op beweging, maar ook op aaien en knuffelen. Met de interactieve hond en kat is er altijd gezelschap in huis. Een effectieve en leuke manier om vereenzaming het hoofd te bieden.

LG smart tv – De tv die ‘doet’ wat je zegt

Een televisie krijgt steeds meer multifunctionele functie. Zo is het mogelijk om beelden van de smartphone op het tv-scherm te laten zien, kan men leuke films of documentaires kijken met Netflix of met de stem van de ene naar een andere televisiezender overschakelen. Hoe handig is dat?

Hololens met serious games – De hele wereld dichtbij

De Hololens, ook wel een realiteitsbril genoemd, overbrugt de kloof tussen de digitale en de analoge wereld. Door middel van een camerasysteem dat naast lengte en breedte ook diepte in beeld waarneemt, wordt de illusie van en reële 3D omgeving gewekt. Daarnaast reageert de lens op gebaren, gesproken commando’s en oogbewegingen. Met de Hololens haalt men de wereld in de huiskamer en wordt lichaamsbeweging gestimuleerd.

Tinybot Tessa - Tessa helpt u de dag door

De robotbloempot Tessa helpt structuur aan te brengen in de dag. Zo helpt Tessa bijvoorbeeld u herinneren wanneer u een afspraak met de kapper heeft of dat er nog bezoek komt. Door middel van een app kunnen u en uw naasten meldingen en teksten invoeren.

searchclosebarsarrow-left