Innovaties

Fysieke ondersteuning

Kledingbeschermers - Aan tafel in stijl

Een waardige en mooie kledingbeschermer om kleding te beschermen tegen knoeien tijdens het eten. Het hoge kwaliteit materiaal is soepel, zacht en zeer comfortabel, het zit en ziet eruit als een kledingstuk. Zo is een beetje morsen geen probleem meer!

Fidget Popper - Ontstressen en afleiding

Simpeler kan het bijna niet: een kleurrijke siliconen vorm met rondjes die je kunt indrukken. De Fidget Popper is stress verlagend speelgoed waarmee je, jong of oud, uren plezier kan hebben. Kan een mooie oplossing zijn voor onder andere mensen met friemelbehoefte.

Verzwaringsdeken - Slapen in geborgenheid

Deze 7 kilo zware deken stimuleert het lichaam puntsgewijs en geeft een gevoel van geborgenheid. De druk van de deken stimuleert de aanmaak van hormonen die een ontspannen en kalmerend gevoel geven.

De Wolk heupairbag

Sensoren in de Wolk monitoren vijfhonderd keer per seconde iedere beweging en herkennen een val direct. Voordat de drager de grond raakt wordt een airbag opgeblazen rond de heup zodat de val zacht is. Een val wordt automatisch per sms-bericht, met vermelding van de locatie, aan de contactpersoon doorgeven. De Wolk drager kan ook zelf alarm slaan door op de Wolk te tikken. De wolk is herbruikbaar. Na iedere val kan het gebruikte patroon eenvoudig worden vervangen waarna de Wolk weer volledige bescherming biedt.

INMU Dance

De INMU Dance heeft een muzikaal universum dat zich ontwikkelt naarmate je meer beweegt. Met de ritmische beats van de intensiteit ben je opgewekt en gemotiveerd om te bewegen. Gecombineerd met aangename vibraties maakt het multi-sensorische stimulatie mogelijk.

INMU Relax

De INMU Relax is een muzikaal sensorisch product in de vorm van een klein kussen dat muziek gebruikt om de zintuigen te stimuleren voor ontspanning en socialisatie. Door zijn kleine vorm is de INMU gemakkelijk te dragen en eenvoudig in gebruik. De INMU Relax is het meest effectief als deze deel uitmaakt van de dagelijkse routine. Vorm, kleuren, stof en de tastbare elementen worden gecombineerd om de zintuigen te stimuleren en de gebruiker aan te moedigen om de INMU Relax aan te raken. 

CRDL

De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen  mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking- én hun omgeving.

Gyenno lepel

De Gyenno lepel en vork zijn een geavanceerd hulpmiddel met de functie om tremoren in de hand te signaleren en te compenseren. De lepel maakt het eten voor mensen met handtremoren makkelijker.

Druppel bril

Een bril met gaten in de glazen waarmee makkelijk en zonder risico zelf druppels toegediend kunnen worden. Zorgt voor zelfstandigheid en dat thuiszorg niet voor één handeling langs hoeft te komen.

Leefstijlmonitoring - een oogje in ‘t zeil

Leefstijl- of leefpatroonmonitoring geeft een duidelijk inzicht in veranderingen in het dagelijks leefpatroon van alleenwonende mensen. Door middel van sensoren in de woning en een computerprogramma krijgen de mantelzorgers of betrokken zorgverleners informatie over het dagelijks functioneren. Leefstijlmonitoring geeft een goed beeld van de actuele situatie zonder dat er camera’s aan te pas komen. Een crisissituatie is eerder waarneembaar, waardoor er eerder ingegrepen kan worden.

Hartslagkussen Millow - Hou vast en laat los

Een hartslag is van nature iets dat een rustig gevoel oproept. Millow is een kussen met daarin technologie dat een rustige hartslag genereert. Het is een tastbaar object dat helpt te ontspannen en stress te verminderen. Het kussen pulseert, maar maakt geen geluid.

Somnox Slaaprobot - Slapen was nog nooit zo fijn

De Slaaprobot is een primeur op slaapgebied. Dit unieke apparaat helpt om beter, sneller en langer te slapen. Door middel van intelligente technologie simuleert deze knuffelbare robot adembewegingen en speelt het rustgevende muziek of geluiden af. Het kalmeert lichaam en geest en verbetert de nachtrust.

Lucht/schuimmatras – optimale druk

Het P.R.O. Matt Plus Matras is een luchtsysteem ter preventie of behandeling van decubitus. Elke zone van dit matras past zich automatisch aan om een lichaam optimaal te ondersteunen en drukverdeling te bieden. Wanneer tijdens een interventie wisseldruk is vereist, sluit je eenvoudig een externe powerunit aan maar het systeem werkt ook zonder dat het aangesloten hoeft te worden.

Slim incontinentiemateriaal - Alleen wakker gemaakt worden als het écht nodig is

Het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova meet via een chip wanneer het incontinentiemateriaal verwisseld moet worden. Dit ingenieuze meldsysteem waarschuwt de zorg tijdig zodat er minder vochtinwerking is op de kwetsbare huid en vermindert daardoor de kans op decubitus. De cliënten slapen lekker door en de zorg komt pas in actie wanneer dit nodig is.

Bed met drie bedhekken/deelbaar - Veilig slapen

Bedhekken beperken in principe de bewegingsvrijheid van de cliënt, er kan niet zomaar uit bed gestapt worden. Sommige cliënten vinden het echter fijn als de bedhekken omhoog zijn, dat voelt veiliger. Er kan bijvoorbeeld angst zijn om uit bed te vallen. Als de cliënt zelf vraagt of het bedhek omhoog mag, is er sprake van vrijwillige zorg. Het bed dat in het Zorg Innovatie Huis staat, bestaat uit drie deelbare hekken. Zo kan er dus gekozen worden welk deel eventueel omhoog gezet wordt om een veilige en toch niet gesloten slaapomgeving te creëren.

searchclosebarsarrow-left