Innovaties

Zorg op afstanD

Compaan seniorentablet - Een wereld gaat open!

De Compaan is een eenvoudige tablet speciaal ontwikkeld voor senioren. Naast beeldbellen met verwanten of de zorg biedt de Compaan mogelijkheden zoals het ontvangen van (gesproken) herinneringen, het ontvangen van video's en afbeeldingen, het spelen van (live) spellen en ga zo maar door. Alles op maat voor de gebruiker!

Maatje – Een slim vriendje

Deze kleine robot ondersteunt mensen met dementie en vergeetachtigheid, maar kan ook ingezet worden als therapeutisch hulpmiddel bij fysiotherapie. Robot Maatje helpt mensen een handje met de dagelijkse bezigheden. Maatje geeft bijvoorbeeld een seintje wanneer het tijd is om medicijnen in te nemen, te eten of om wat bewegingsoefeningen te doen. Verder biedt robot Maatje structuur en gezelligheid.

Smartphone - de wereld in de hand

Bestaande oplossingen zoals WiFi-toestellen of mobiele DECT-toestellen worden in de zorg steeds vaker vervangen door smartphones. Medewerkers zijn hier immers vertrouwd mee en ze bieden extra mogelijkheden door het gebruik van bijvoorbeeld speciale zorg-apps en (beperkte en gecontroleerde) mogelijkheden voor het gebruik van camera. De smartphone kan door bepaalde apps te installeren met verschillende innovatieve toepassingen communiceren.

Medido - Nooit meer de pil vergeten

Dit slimme apparaatje, de Medido, is vooral geschikt voor de thuiswonende oudere die verschillende medicijnen op een dag moeten innemen en die dit af en toe vergeet. Door de inzet van dit apparaatje is het niet meer nodig om de thuiszorg meerdere malen per dag langs te komen voor intakecontrole. Voor ouderen is het prettig dat ze hun eigen regie hierin weer terugkrijgen.

Leefstijlmonitoring - een oogje in ‘t zeil

Leefstijl- of leefpatroonmonitoring geeft een duidelijk inzicht in veranderingen in het dagelijks leefpatroon van alleenwonende mensen. Door middel van sensoren in de woning en een computerprogramma krijgen de mantelzorgers of betrokken zorgverleners informatie over het dagelijks functioneren. Leefstijlmonitoring geeft een goed beeld van de actuele situatie zonder dat er camera’s aan te pas komen. Een crisissituatie is eerder waarneembaar, waardoor er eerder ingegrepen kan worden.

Tinybot Tessa - Tessa helpt u de dag door

De robotbloempot Tessa helpt structuur aan te brengen in de dag. Zo helpt Tessa bijvoorbeeld u herinneren wanneer u een afspraak met de kapper heeft of dat er nog bezoek komt. Door middel van een app kunnen u en uw naasten meldingen en teksten invoeren.

searchclosebarsarrow-left