INNOVATIES

Projectielamp - Licht met nét iets extra's

Een lichtshow met muziek ter stimulatie en vermaak of juist een dynamische prikkel-bron bij nachtelijke onrust: de projectielamp is in te zetten voor verschillende doeleinden. In te stellen met verschillende soorten muziek, kleuren en patronen.

Kledingbeschermers - Aan tafel in stijl

Een waardige en mooie kledingbeschermer om kleding te beschermen tegen knoeien tijdens het eten. Het hoge kwaliteit materiaal is soepel, zacht en zeer comfortabel, het zit en ziet eruit als een kledingstuk. Zo is een beetje morsen geen probleem meer!

Fidget Popper - Ontstressen en afleiding

Simpeler kan het bijna niet: een kleurrijke siliconen vorm met rondjes die je kunt indrukken. De Fidget Popper is stress verlagend speelgoed waarmee je, jong of oud, uren plezier kan hebben. Kan een mooie oplossing zijn voor onder andere mensen met friemelbehoefte.

Doro MemoryPlus - Eenvoudig bellen voor iedereen

Gebruikersgemak staat centraal bij dit toestel voor vaste telefonie. Geen gepriegel meer met kleine knopjes door de vergrote toetsen, geen gemiste belletjes meer door luide beltonen en de belangrijkste contacten worden gebeld met één druk op de knop met een foto van de betreffende persoon.

Compaan seniorentablet - Een wereld gaat open!

De Compaan is een eenvoudige tablet speciaal ontwikkeld voor senioren. Naast beeldbellen met verwanten of de zorg biedt de Compaan mogelijkheden zoals het ontvangen van (gesproken) herinneringen, het ontvangen van video's en afbeeldingen, het spelen van (live) spellen en ga zo maar door. Alles op maat voor de gebruiker!

Verzwaringsdeken - Slapen in geborgenheid

Deze 7 kilo zware deken stimuleert het lichaam puntsgewijs en geeft een gevoel van geborgenheid. De druk van de deken stimuleert de aanmaak van hormonen die een ontspannen en kalmerend gevoel geven.

Lichttherapie bril - Boost slaap, energie en stemming

Door het blauw-turquoise licht van de AYOlite lichttherapiebril worden signalen naar je hersenen gestuurd om de aanmaak van slaaphormoon te onderdrukken. Direct na het gebruik van de AYOlite lichttherapiebril voel je je energiek, alert en opgewekt door de onderdrukking van melatonine. Voor je gaat slapen stijgt het melatonine-niveau juist sterk, waardoor je klaar bent voor een lange nacht met kwalitatief goede slaap. Op deze manier wordt je biologische klok geholpen zich aan te passen aan de door jou gewenste levensstijl en slaappatroon.

Wake-up light - Energiek wakker worden

Deze natuurlijke 'wekker' is geïnspireerd door de zonsopgang. Door een combinatie van licht en geluid word je op een natuurlijke manier gewekt wordt. De kleur van het ochtendlicht verandert van zacht morgenrood via warm oranje naar zonnig geel. Dit stimuleert je lichaam om op een natuurlijke manier wakker te worden. Je hebt de keuze uit 7 natuurlijke wekgeluiden.

Fitlight Trainer - Met plezier bewegen

De Fitlight Trainer bestaat uit een aantal ledlampen met bewegingssensoren die draadloos worden aangestuurd. Het is de bedoeling dat men de geactiveerde lamp zo snel mogelijk deactiveert door de hand erop of de voet erboven te houden waarna de volgende lamp activeert. De Trainer werkt uitstekend voor het trainen van het reactievermogen, de oog-handcoördinatie en de concentratie. Het reactievermogen en de oog-handcoördinatie zijn bijvoorbeeld van groot belang om vallen te voorkomen, en de spieren goed te blijven trainen.  Bovendien biedt de Fitlight een plezierige work-out en stimuleert tot bewegen.

Sprekende klokken – Altijd bij de tijd

Met de Sprekende Sleutelhanger Alarmklok en de Sprekende Drukknop Klok wordt tijd en datum weer toegankelijk voor iedereen. Met een simpele druk op de knop wordt de tijd uitgesproken en kan een alarm worden ingesteld. De ideale oplossing voor mensen met een visuele beperking.

Qwiek.up – Op avontuur vanuit je stoel

De Qwiek.up creëert een audiovisuele beleving waarin je wordt meegenomen in je persoonlijke belevingswereld. Door middel van projecties van beelden op de muur en het plafond, ondersteund met rustgevende muziek, kunnen diverse prikkels worden afgestemd op persoonlijke behoeften. Dit kunnen prikkels zijn die mentaal activeren, door bijvoorbeeld het toepassen van reminiscentie, zoals het bekijken van oude foto’s en herkenbare muziek.

Beleveniskoffer – Samen actief, samen beleven

De beleveniskoffer is een grote, eenvoudig te bedienen tablet. Mensen kunnen rondom het scherm zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren. Denk hierbij aan filmpjes bekijken, puzzels leggen en brain training. De koffer biedt ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen.

Wonderfoon – Terug in de tijd

De Wonderfoon is een oude PTT telefoon die is omgebouwd tot muziekspeler. Wanneer de hoorn van de haak wordt genomen klinkt de kiestoon. Na het draaien van een nummer tussen de 0 en de 9 wordt een liedje uit de oude doos afgespeeld. De herkenning is vaak groot, met een fijn geluksmomentje tot gevolg.

De Wolk heupairbag

Sensoren in de Wolk monitoren vijfhonderd keer per seconde iedere beweging en herkennen een val direct. Voordat de drager de grond raakt wordt een airbag opgeblazen rond de heup zodat de val zacht is. Een val wordt automatisch per sms-bericht, met vermelding van de locatie, aan de contactpersoon doorgeven. De Wolk drager kan ook zelf alarm slaan door op de Wolk te tikken. De wolk is herbruikbaar. Na iedere val kan het gebruikte patroon eenvoudig worden vervangen waarna de Wolk weer volledige bescherming biedt.

INMU Dance

De INMU Dance heeft een muzikaal universum dat zich ontwikkelt naarmate je meer beweegt. Met de ritmische beats van de intensiteit ben je opgewekt en gemotiveerd om te bewegen. Gecombineerd met aangename vibraties maakt het multi-sensorische stimulatie mogelijk.

INMU Relax

De INMU Relax is een muzikaal sensorisch product in de vorm van een klein kussen dat muziek gebruikt om de zintuigen te stimuleren voor ontspanning en socialisatie. Door zijn kleine vorm is de INMU gemakkelijk te dragen en eenvoudig in gebruik. De INMU Relax is het meest effectief als deze deel uitmaakt van de dagelijkse routine. Vorm, kleuren, stof en de tastbare elementen worden gecombineerd om de zintuigen te stimuleren en de gebruiker aan te moedigen om de INMU Relax aan te raken. 

CRDL

De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen  mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking- én hun omgeving.

Gyenno lepel en vork - aan tafel zonder knoeien

De Gyenno lepel en vork zijn een geavanceerd hulpmiddel met de functie om tremoren in de hand te signaleren en te compenseren. De lepel maakt het eten voor mensen met handtremoren makkelijker.

Druppelbril - doe het zelf druppelen

Een bril drie gaatjes in de glazen waarmee makkelijk en zonder risico zelf druppels toegediend kunnen worden. Dit simpele maar doeltreffende hulpmiddel verhoogt de zelfstandigheid van mensen en voorkomt dat thuiszorg voor één handeling langs hoeft te komen.

Dino's Dirkje en Doortje – Spontane gezelligheid

In het Zorg Innovatie Huis wonen twee robotdino 's. Deze reageren op gedrag, maar functioneren ook zelfstandig. Soms verliezen ze hun aandacht en gaan ze op eigen houtje de ruimte te verkennen. Net als een echt huisdier moeten deze dino's opgevoed worden. Ze houden van knuffelen en gezelschap.

Google nest hub - Hé Google!

De Google nest hub is een slim schermpje met een ingebouwde Google Assistent. Met de hub kan er door middel van een spraakopdracht een hoop handige applicaties bediend worden, zoals de lichten, de deurbel, het deurslot of de gordijnen. Ook geeft de Hub een hoop informatie zoals de tijd, het weer en het laatste nieuws. Even de ‘hub’ niet nodig? Dan kan ‘ie ook gebruikt worden als digitaal fotolijstje.

Maatje – Een slim vriendje

Deze kleine robot ondersteunt mensen met dementie en vergeetachtigheid, maar kan ook ingezet worden als therapeutisch hulpmiddel bij fysiotherapie. Robot Maatje helpt mensen een handje met de dagelijkse bezigheden. Maatje geeft bijvoorbeeld een seintje wanneer het tijd is om medicijnen in te nemen, te eten of om wat bewegingsoefeningen te doen. Verder biedt robot Maatje structuur en gezelligheid.

Smartphone - de wereld in de hand

Een smartphone is voor zowel medewerkers als cliënten een nuttige aanvulling (of vervanging) van bestaande telefonieoplossingen. Een smartphone biedt extra mogelijkheden zoals het gebruik van speciale zorg-apps. Er bestaan verschillende eenvoudige uitvoeringen van de reguliere smartphone speciaal ontwikkeld voor senioren.

VR-Bril - Virtual Reality in de woonkamer

Met de VR-Bril worden cliënten in een virtuele wereld uitgedaagd oefeningen te doen. Doordat ze werkelijk ervaren om in een andere omgeving te zijn, worden ze uitgedaagd om net even verder te strekken en rekken dan dat ze normaal voor mogelijk houden. Vaak worden door de therapeutische inzet van de VR-bril minder pijn beleeft dan zonder de bril. Ook wordt er minder angst om te vallen ervaren en gaan de bewegingen als vanzelf. Therapeuten kunnen meekijken met wat de patiënt ziet en eventueel van buitenaf aanpassingen doorvoeren. Dit kunnen bijvoorbeeld aanpassingen zijn die beweging nog meer uitlokken.

Medido - Nooit meer een pil vergeten

Dit slimme apparaatje, de Medido, is vooral geschikt voor de thuiswonende senioren die verschillende medicijnen op een dag moeten innemen en dit af en toe vergeten. Door de inzet van dit apparaat is het niet meer nodig om de thuiszorg meerdere malen per dag langs te komen voor intake-controle. Voor ouderen is het prettig dat ze hun eigen regie hierin terugkrijgen.

Tile tracker – Nooit meer wat kwijt!

Bent u ook wel eens wat kwijt? Zo'n zoektocht is toch zonde van uw tijd? De Tile Tracker helpt u! Deze tracker kan aan belangrijke spullen worden vastgemaakt. Is uw sleutelbos foetsie? Of uw tas? Geen nood! Met een app kunt u de tracker geluid laten maken of u kunt via een kaart zien waar uw spullen zijn. Gevonden!

Hond en kat – Even lekker knuffelen

Deze interactieve kat en hond zien er niet alleen levensecht uit, maar hebben ook authentieke geluiden, een rustgevend gespin of een vrolijke blaf en voelen als echt aan. Door de ingebouwde sensoren reageren ze op beweging, maar ook op aaien en knuffelen. Met de interactieve hond en kat is er altijd gezelschap in huis. Een effectieve en leuke manier om vereenzaming het hoofd te bieden.

Leefstijlmonitoring - een oogje in ‘t zeil

Leefstijl- of leefpatroonmonitoring geeft een duidelijk inzicht in veranderingen in het dagelijks leefpatroon van alleenwonende mensen. Door middel van sensoren in de woning en een computerprogramma krijgen de mantelzorgers of betrokken zorgverleners informatie over het dagelijks functioneren. Leefstijlmonitoring geeft een goed beeld van de actuele situatie zonder dat er camera’s aan te pas komen. Een crisissituatie is eerder waarneembaar, waardoor er eerder ingegrepen kan worden.

LG smart tv – De tv die ‘doet’ wat je zegt

Een televisie krijgt steeds meer multifunctionele functie. Zo is het mogelijk om beelden van de smartphone op het tv-scherm te laten zien, kan men leuke films of documentaires kijken met Netflix of met de stem van de ene naar een andere televisiezender overschakelen. Hoe handig is dat?

Robotstofzuiger Miele – Zonder inspanning een schoon huis

Een automatische stofzuiger die zich zelfstandig over de vloer beweegt. Hij manoeuvreert zich door een ruimte en botst door zijn vernuftige detectiesysteem nergens tegenaan. Zonder enige moeite een schone vloer!

Philips Hue slimme lampen – See the light!

Philips Hue is slimme ledverlichting voor in huis. Met slimme lampen wordt de verlichting in de woning geautomatiseerd. De Hue lampen worden aangesloten op een wifi-netwerk en een smartphone of tablet. Een voordeel van deze smarthome technologie is dat het gemakkelijk linkt het met andere smart home systemen zoals Google Nest.

Hololens met serious games – De hele wereld dichtbij

De Hololens, ook wel een realiteitsbril genoemd, overbrugt de kloof tussen de digitale en de analoge wereld. Door middel van een camerasysteem dat naast lengte en breedte ook diepte in beeld waarneemt, wordt de illusie van en reële 3D omgeving gewekt. Daarnaast reageert de lens op gebaren, gesproken commando’s en oogbewegingen. Met de Hololens haalt men de wereld in de huiskamer en wordt lichaamsbeweging gestimuleerd.

Hartslagkussen Millow - Hou vast en laat los

Een hartslag is van nature iets dat een rustig gevoel oproept. Millow is een kussen met daarin technologie dat een rustige hartslag genereert. Het is een tastbaar object dat helpt te ontspannen en stress te verminderen. Het kussen pulseert, maar maakt geen geluid.

Somnox Slaaprobot - Slapen was nog nooit zo fijn

De Slaaprobot is een primeur op slaapgebied. Dit unieke apparaat helpt om beter, sneller en langer te slapen. Door middel van intelligente technologie simuleert deze knuffelbare robot adembewegingen en speelt het rustgevende muziek of geluiden af. Het kalmeert lichaam en geest en verbetert de nachtrust.

Lucht/schuimmatras – optimale druk

Het P.R.O. Matt Plus Matras is een luchtsysteem ter preventie of behandeling van decubitus. Elke zone van dit matras past zich automatisch aan om een lichaam optimaal te ondersteunen en drukverdeling te bieden. Wanneer tijdens een interventie wisseldruk is vereist, sluit je eenvoudig een externe powerunit aan maar het systeem werkt ook zonder dat het aangesloten hoeft te worden.

Slim incontinentiemateriaal - Alleen wakker gemaakt worden als het écht nodig is

Het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova meet via een chip wanneer het incontinentiemateriaal verwisseld moet worden. Dit ingenieuze meldsysteem waarschuwt de zorg tijdig zodat er minder vochtinwerking is op de kwetsbare huid en vermindert daardoor de kans op decubitus. De cliënten slapen lekker door en de zorg komt pas in actie wanneer dit nodig is.

Slimme deuropener Nuki – Sleutelloos door het leven

Nooit meer voor een gesloten deur staan. Dit slimme systeem opent letterlijk deuren. Dit kan zowel op afstand comfortabel vanuit de stoel als met een app wanneer men zelf binnen wil gaan.

Ring videodeurbel – Ring ring, wie is daar?

De deurbel die bewegingen al detecteert voordat er op de bel gedrukt wordt. Meldingen worden doorgestuurd naar de telefoon, tablet of pc. Met de bezoekers die aan de deur staan kan in realtime gesproken worden, zonder de deur al geopend te hebben.

Tinybot Tessa - Tessa helpt u de dag door

De robotbloempot Tessa helpt structuur aan te brengen in de dag. Zo helpt Tessa bijvoorbeeld u herinneren wanneer u een afspraak met de kapper heeft of dat er nog bezoek komt. Door middel van een app kunnen u en uw naasten meldingen en teksten invoeren.

Gordijnen - Buiten komt binnen wanneer ú dat uitkomt

Met de Slide van Innovation in Motion - een systeem dat op simpele manier bestaande gordijnen automatiseert - kunnen de gordijnen op eenvoudige wijze worden geopend en gesloten. De gordijnen zijn met een afstandsbediening of een smartphone te bedienen.

Bed met drie bedhekken - Veilig slapen

Bedhekken beperken in principe de bewegingsvrijheid van de cliënt want er kan niet zomaar uit bed gestapt worden. Sommige cliënten vinden het echter fijn als de bedhekken omhoog zijn omdat er angst is om uit bed te vallen. Doordat het hek verdeeld is in drie deelbare hekken kan er gekozen worden welk deel omhoog gezet wordt om een veilige maar toch niet gesloten slaapomgeving te creëren. Hiernaast kunnen de hekken op deze manier ingezet worden als hulp om uit bed te komen.

searchclosebars