FitLight Trainer 'steekt zijn licht' op in Amaris

In samenwerking met de bewegingsagogen van Amaris is het Zorg Innovatie Huis een nieuw project gestart: de Fitlight Trainer.  De Fitlight Trainer bestaat uit een aantal ledlampen met bewegingssensoren die draadloos worden aangestuurd. Het is de bedoeling dat men de geactiveerde lamp zo snel mogelijk deactiveert door de hand erop of de voet erboven te houden waarna de volgende lamp activeert. De lampen zijn te plaatsen op vloeren en muren, maar ook op ongelijkmatige oppervlakken met behulp van speciale frames. De Trainer reageert ook op voorwerpen als bijvoorbeeld een stok of een bokshandschoen.

De lampen zijn te plaatsen op vloeren en muren, maar ook op ongelijkmatige oppervlakken met behulp van speciale frames. De Fitlight Trainer reageert ook op voorwerpen als bijvoorbeeld een stok of een bokshandschoen. Het biedt een plezierige work-out en stimuleert tot bewegen. De Trainer werkt uitstekend voor het trainen van het reactievermogen, de oog-handcoördinatie en de concentratie. Het reactievermogen en de oog-handcoördinatie zijn bijvoorbeeld van groot belang om vallen te voorkomen, en de spieren goed te blijven trainen. Een goede cognitietraining dus, welke mooi aansluit bij de overige therapieën waar de bewoners van Amaris aan deelnemen.

Elke dinsdag en donderdag oefenen wij met een besloten groepje met de Fitlight. Dit doen we enkele maanden lang om uiteindelijk inzicht te verkrijgen in hoeverre de bewoners vooruitgang boeken op eerder genoemde vlakken. De bevindingen worden gedeeld met onze partners in de regio. Op deze manier versterkt het Zorg Innovatie Huis de kennisontwikkeling en deling in de regio.

1 september 2020

terug naar nieuws
searchclosebarsarrow-left