Helpdesk Digitale Zorg voortvarend van start

Sinds de livegang van de website helpdeskdigitalezorg.nl zijn er veel verschillende zorgorganisaties geïnteresseerd om aan te sluiten bij dit regionale initiatief. Voorbeelden van deze organisaties zijn Merem Medische revalidatie, Vivium, Gemeente Baarn, Gooische psychologenpraktijk, Apotheek Wassenaar, SAGO (vereniging voor apothekers in het Gooi), King Arthur groep en gezondheidscentra Huizen.

Met deze aansluiting op de Helpdesk Digitale Zorg kunnen deze organisaties hun cliënten/patiënten hulp bieden bij het gebruik van digitale zorg. Deze vorm van zorg vraagt veel van mensen die nog niet erg gewend zijn aan het gebruik van computers, tablets en dergelijke. Het nog niet zo digitaal vaardig zijn kan als spannend worden ervaren. De Helpdesk begeleidt hen bij hun digitale reis in het zorglandschap. De hulp die de helpdesk biedt is niet alleen technisch van aard, maar helpt ook vanuit het sociale component, denk hier bijvoorbeeld aan angst om met digitale middelen te werken.

Wat is ervoor nodig om aan te sluiten? 
We willen graag weten welke digitale systemen en apps de cliënten/patiënten van organisaties gebruiken voor de zorgverlening. De Helpdesk Digitale Zorg wil nog veel meer zorgorganisaties aansluiten om zo een volledig mogelijk pakket aan te bieden, bij interesse kan contact worden opgenomen met Hanna Schoenmakers via info@helpdeskdigitalezorg.nl

17 juli 2020

terug naar nieuws
searchclosebarsarrow-left