Hong Kong op bezoek!

Nog zelfs voor de officiële opening heeft het Zorg Innovatie Huis (locatie Schoonoord) al buiten de Nederlandse grenzen naam gemaakt. Een delegatie van 20 studenten en docenten van de Chinese University of Hong Kong maakte in oktober een tour door Nederland om te bekijken op welke wijze de Nederlandse ouderenzorg investeert in de toekomst van de zorg.

Peter Boerenfijn van onze partner woningcorporatie Habion en Merlijne Sonneveld van Amaris gaven zodoende al een rondleiding in het Zorg Innovatie Huis. “We hebben een hoop gehoord over de gang van zaken in Hong Kong. Ook daar verwacht men een forse vergrijzing, zelfs erger dan in Nederland. De zorg is daar nog niet op voorbereid. De mensen zijn er kleinbehuisd en er is een groot personeelstekort. Op dit moment werken er al veel immigranten uit de Filipijnen. Ook beschikt men maar beperkt over wifi; afhankelijk of er nog genoeg geld te besteden is, wordt per maand wifi aangeschaft. Daarnaast is wifi lang niet overal beschikbaar in Hong Kong.

De gasten vonden het erg interessant om het Huis en de locatie Schoonoord te zien, ze waren erg onder de indruk. En wij op ons beurt vonden het leuk om meer te vertellen over het Zorg Innovatie Huis.”

terug naar nieuws
searchclosebarsarrow-left