Kennissessie Anders Dokteren met Extended Reality

Er wordt de afgelopen tijd steeds meer gebruik gemaakt van digitale technologieën. De specialisten ouderengeneeskunde binnen de regio Gooi-Vechtstreek-Almere merkten dat ondanks de grote voordelen hiervan er toch ook grote behoefte is aan informele en non-verbale communicatie bij digitaal patiëntcontact. En dus gaan ze een stap verder door te onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van extended reality (XR) om op een veiligere en efficiëntere manier zorg te verlenen.

Er zijn ontzettend veel verschillende toepassingen van XR, zowel binnen als buiten de gezondheidszorg. In deze kennissessie van het Zorg Innovatie Huis, nemen Alexandra Petty (Mixed Reality Consultant bij Velicus), Noeska Meijers (Projectleider bij Inovum), en Ellen Vreeburg (Specialist Ouderengeneeskunde bij Vivium) jullie mee in de wereld van XR. Zij vertellen meer over XR en delen hun ervaringen rondom de in januari gestarte pilot met de Microsoft Hololens 2, waarbij de zorgprofessional met een hulpvraag op afstand wordt begeleid door de specialist ouderengeneeskunde.

Wij nodigen jullie van harte uit om deze kennissessie bij te wonen op dinsdag 11 mei om 15:30 uur. Aanmelden kan door te mailen naar zorginnovatiehuis@amaris.nl. Na aanmelding ontvang je een link om de kennissessie online te kunnen volgen.

29 april 2021

terug naar nieuws
searchclosebarsarrow-left