Medewerker in opleiding test innovatie product Qwiek.up uit in de praktijk

Tijdens de introductieperiode in Schoonoord zijn medewerkers in opleiding op bezoek geweest in het  Zorg Innovatie Huis. Zo ook Elif een enthousiaste medewerker in opleiding die graag een innovatie product wilde uitproberen in de praktijk.

Afgelopen september is Elif aan een duaal hbo-opleiding Verpleegkundige begonnen bij Schoonoord. Tijdens de introductieweek heeft ze kennisgemaakt met het Zorginnovatiehuis. Ze heeft zelf kunnen ervaren hoe het is om met de robot dino te knuffelen en hoe een digitale klok met grote letters het leven kan vergemakkelijken van een dementerende bewoner.

In overleg met haar werkbegeleider is Elif de Qwiek.Up in gaan zetten bij een cliënt. De Qwiek.up creëert een audiovisuele beleving waarin je wordt meegenomen in je persoonlijke belevingswereld. Door middel van projecties van beelden op de muur en het plafond, ondersteund met rustgevende muziek, kunnen diverse prikkels worden afgestemd op persoonlijke behoeften.

‘Tijdens de avondzorg had ik de Qwiek.up geïnstalleerd bij een client van 100 jaar. Mevrouw lag direct in bed te staren naar de natuurbeelden. Het trok haar aandacht en bleef er lang naar kijken. Op een gegeven moment wees zij naar de bloemen en visjes die rond zwemmen. Vervolgens kwam het idee om familiefoto’s van mevrouw te tonen. Op verzoek heb ik een USB-stick met familiefoto’s van haar zoon gekregen. Mevrouw die normaal gesproken zo weinig zegt begon opeens naar de foto’s te wijzen en te vertellen wie ze waren. Zo herkende zij haar man en de kinderen. Ze vertelde bij een andere foto dat ze van haar 100ste verjaardagstaart heeft genoten, maar ze wees me er ook op dat je er echt dik van kan worden!’

Een mooi resultaat en een ervaring rijker!

4 december 2021

terug naar nieuws
searchclosebarsarrow-left