Robot SARA en Tessa op bezoek

We zien dat er steeds meer nieuwe vormen van ondersteunende zorg zijn en binnen innovatie willen we hier samen met onze cliënten zo veel mogelijk ervaring mee opdoen. Daarom hebben we voor de komende tijd twee speciale dames te logeren uitgenodigd, namelijk de sociale robots Tessa en Sara.

In onze locatie Schoonoord hebben we deze maand een bijzondere gast, namelijk robot SARA. Deze sociale robot beschikt over een programma met verschillende muziek stijlen en luisterverhalen. Of SARA kan hersengym spellen spelen met cliënten om cognitieve activiteiten te stimuleren. Onze cliënten worden vermaakt door SARA. En voor onze collega’s is het natuurlijk ook een avontuur om deze gasten op bezoek te hebben. Helpende+ Sylvia Molenaar heeft samen met een client gebruik gemaakt van SARA: “het was eerst even kijken hoe we SARA aan de praat kregen, maar daarna hebben we een leuke tijd met de robot gehad. De client heeft hersengym spelletjes gedaan en daarna een tijd genoten van een concert van Andre Rieu, terwijl wij verder gingen met onze ronde.”

Dan is er in de wijk een cliënt die Tessa te logeren krijgt. Nicole Steenvoorden van het wijkteam Hilversum Zuid gaat samen met een cliënt en haar collega’s onderzoeken in hoeverre Tessa de cliënt kan ondersteunen in zijn dagstructuur. En Tessa kan reminders geven, bijvoorbeeld voor het innemen van medicatie of dat de fysiotherapeut komt. We gaan uitzoeken of de cliënt dat ook echt iets vindt toevoegen, zo’n pratende bloempot.

terug naar nieuws
searchclosebarsarrow-left