Twee pilots van start voor heupairbag de Wolk en Slim incontinentie materiaal

“Met innoveren willen we de zorg voor onze cliënten beter maken!” 

Afgelopen maand zijn er vanuit het Zorg Innovatie Huis twee pilots gestart voor de Wolk en het slim incontinentie materiaal. In Zuiderheide wordt op dit moment het heupairbag broekje de Wolk getest. Op de afdelingen de Lichtboei, Veilige Haven en het Baken is er met veertien cliënten gestart met het gebruik van slim incontinentie materiaal.

Onder het toeziend oog van dertig cliënten, verwanten, fysiotherapeuten, verzorgenden en andere collega’s werd de Wolk tijdens de startbijeenkomst getest. Voor de test had collega David Verdonk zelf het heupairbag broekje aangetrokken en liet zich vallen op een mat, de functie van het broekje werd hierdoor direct duidelijk. 

Tijdens de pilot voor slim incontinentie materiaal wordt gekeken naar hoe de cliënten het vinden en of de zorgmedewerkers er goed mee kunnen werken. Ook wordt er gekeken of de Wi-Fi goed genoeg is en of de app werkt zoals we willen. Met lekker gebak tijdens de koffie hebben Patrick Koelewijn en Merlijne Sonneveld de start van de pilot samen met cliënten en collega's gevierd. Over drie maanden eindigt de pilot en zijn er meer inzichten hoe we binnen Amaris met slim incontinentie materiaal om kunnen gaan. 

De startbijeenkomst werd georganiseerd door David Verdonk en Annelies Heerink. Voor meer informatie over de Wolk en Inco ga naar https://zorginnovatiehuis.nl/innovaties/fysieke-ondersteuning/

Taart voor de clienten
Startbijeenkomst voor de Wolk
terug naar nieuws
searchclosebarsarrow-left